Viscri este vizitat anual de peste 14.000 de turisti

Localitatea Viscri, aproape de Cetatea Rupea și Cetatea Făgăraș, unde prințul Charles deține o casă veche, așteaptă și în acest an mii de turiști români și străini.

Pentru aceasta, un număr de 16 familii și-au pregătit casele pentru turiști, oferindu-le acestora, în total, 105 locuri de cazare.

O atracție deosebită o reprezintă proprietatea prințului Charles, care și ea a fost pusă la dispoziția turiștilor. Aici sunt trei camere duble care pot găzdui șase persoane. Camerele sunt prevăzute cu baie proprie, iar în preț este prevăzut și micul dejun.

IMG_0293

Caroline Fernolend, principalul coordonator al activităților de agroturism de la Viscri, dar și directorul Fundaţiei “Mihai Eminescu Trust” aflată sub înaltul patronaj al Alteţei Sale Regale Charles, Prinț de Wales, a declarat că anul trecut satul Viscri a fost vizitat de peste 14.000 de turişti străini.Cei mai mulți turiști au venit din Franţa, urmaţi de cei din Elveţia, Austria, Anglia, Polonia și Olanda.

Anul acesta au sosit la Viscri și turişti din Australia, Canada sau Noua Zeelandă. Aceștia s-au aflat în circuit prin Europa și au stat la Viscri timp de trei zile.

“Astfel de grupuri avem permanet de câțiva ani, de când ne ocupăm mai mult de agroturism. Turiștii vin la noi și vizitează Biserica Fortificată, Muzeul din sat, fac plimbări cu căruţa sau merg să viziteze satele din jur, Criţ, Roadeş, Meşendorf. Aau de parcurs între 7 şi 10 km de mers pe jos, nu doresc mijloc de transport. Ei vin aici să vadă satele, tradiţiile, vizitează atelierele meşteşugăreşti, stau de vorbă cu oamenii şi mănâncă preparate doar din produsele aflate în gospodăria sătenilor, pentru că vor mâncare simplă şi gustoasă”, a adăugat Caroline Fernolend.

articol preluat din www.bzf.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasa un comentariu

cams sex
Powered by WordPress | Designed by: buy backlinks | Thanks to webdesign berlin, House Plans and voucher codes