Traseu CT-03 Sâmbăta – Sighișoara – Sâmbăta

Sâmbăta – Sighişoara – Sâmbăta

 

Traseu de  8 zile  ,,Sâmbăta- Sighișoara-  Sâmbăta,,
Distanța totală: 263 km
Cod călătorie: CT-03
Nivelul de dificultate- 2
Tema: sate tradiționale şi biserici săsești fortificate
Sezonul în care se poate desfășura traseul: între mijlocul lunii mai şi mijlocul lunii septembrie

       Cyclotour vă oferă posibilitatea să faceți o plimbare pe un traseu cu drumuri de ţară liniştite, unde veți vedea frumoase biserici săsești fortificate şi sate tradițional idilice, pitoresti, unde timpul pare să fi stat în loc. Pe acest traseu veţi trece pe la Sighișoara, veți vedea cu proprii ochi locul unde, se pare, s-a născut Contele Dracula, în cetatea care datează din sec. XIII și care se află sub protecţia UNESCO şi este de o foarte mare importanţă istorică. De-a lungul satelor pitoreşti, unde ai impresia că timpul a stat în loc pentru 100 de ani, găsești râul Olt între Braşov şi Sibiu unde este marginea naturală a Transilvaniei de Sud.

 

Ziua 1 Sosire la punct de plecare

 Managerul nostru local vă întâmpină la hotel la ora 18.00, acolo vă va oferi voucherele pentru nopţile de cazare. Dacă ajungeţi mai devreme, puteţi vizita frumoasa Mănăstire Sâmbăta (cu expoziţie de icoane). În oraşul Victoria este un ştrand de dimensiuni olimpice, care este foarte aproape de hotelul unde veţi fi cazaţi. Locurile de cazare sunt foarte confortabile cu terase, la poalele munţilor.

 

Ziua 2 distanța de parcurs- 49 km

Astăzi traseul duce în direcţia spre orașului Făgăraș, cu o vedere fantastică spre Munții Făgăraș. Masa de prânz o puteți servi în Făgăraş şi puteți vizita Cetatea ( are în interior un muzeu). Noaptea o petreceți în Șoarș într-o pensiune care a fost fondată de Operation Villages Romain (ecoturism). În acest sat săsesc nu există restaurant, dar gazda este renumită pentru gătit. Cina este inclusă.


Ziua 3 distanța de parcurs- 55 km

În această zi se doreşte a se crea o atmosferă de întoarcere în timp, pe meleagurile paşnice cu turme de oi, berze şi miros de flori, veți simţi cum vă învăluie o pace copleşitoare. Pe drum puteţi vizita rămăşiţele Cetăţii din Rupea şi Biserica Fortificată din Homorod. Veți ajunge la Viscri, acolo prințul Charles are o proprietate, este locul unde vă veţi petrece noaptea, este de o frumuseţe uimitoare. Şi veți fi învăluiți de impresia că v-ați întors în timp cu 100 de ani. Veți sta într-o casă tradiţională, cu caracteristici saxone, aproape ca un muzeu. Este apreciată în mod deosebit de clienţii CYCLOTOUR. Cina inclusă

 

Ziua 4 distanța de parcurs- 31 km

Nu aveţi de pedalat prea mult în această zi. Este suficient timp pentru a vă plimba prin împrejurimi. Pentru a evita traficul încărcat vă puteţi deplasa pe bicicletă către Pensiunea eco, unde ați stat înainte.

În sat trebuie să fiți martorii sosirii acasă de la păşune a turmelor de bivoli, vaci, capre, cai şi măgari, însoţite de ciobani. Cina inclusă.

 

Ziua 5 distanța de parcurs- 47 km

După un mic dejun în stil saxon, vă urcaţi pe bicicletă, pentru că urmează un drum forestier prin mijlocul unei zone pustii. Treceți pe lângă un aşezământ Roman. Pe drum puteţi vizita câteva biserici fortificate. Ultima parte a zilei o veți putea petrece pedalând pe un drum care duce către oraşul Sighişoara. Noaptea o veți petrece într-un  hotel excelent.

 

Ziua 6 distanța de parcurs- 0 km

Zi de odihnă şi plimbare prin oraş. Simbolul oraşului Sighişoara este cetatea, care datează din sec. XIII, aflată sub protecţia UNESCO şi de o foarte mare importanţă istorică. Şi care, fără îndoială, este cea mai frumoasă şi pitorească dintre cele 7 fortăreţe germane. Zidul, care are 9 turnuri, este încă neatins. În trecut, fiecare turn găzduia câte un artizan, cum ar fi: aurarul, tâmplarul, croitorul.

 

Ziua 7 distanța de parcurs- 33 km

Imediat după ce aţi părăsit oraşul, vă întoarceţi la frumuseţile rurale ale României. Veţi vizita enorma biserică fortificată din Biertan (cea mai mare din România). Noaptea o veți petrece într-un hotel recent renovat. Acolo beneficiaţi de cameră cu duş propriu şi toaletă.

 

Ziua 8 distanța de parcurs- 48 km

După ce veţi vizita numeroasele sate saxone, cu bisericile fortificate, vă veţi îndrepta în josul văii Râului Olt. După un traseu de 48 de km, vă veţi întâlni la ora 16.00, la o locaţie stabilită înainte cu managerul Cyclotour. Deoarece drumul până la hotel ar fi mult prea lung, ultima parte a traseului se poate face cu mașina. În final vă întoarceţi la punctul de start, care înseamnă, din păcate, sfârşitul traseului.

 

Dacă doriţi să rămâneţi o noapte în plus, pentru a vă bucura de frumuseţile Transilvaniei, vă rugăm să menţionaţi acest lucru în momentul construirii acestui tur pentru dumneavoastră.

 

La cerere, turul poate fi micșorat, sau puteţi se pot adăuga zile între cele prezentate.

biertan

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Raspunsuri to “Traseu CT-03 Sâmbăta – Sighișoara – Sâmbăta”

 1. Hey there! I know this is kinda off topic however I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa?
  My blog addresses a lot of the same topics as yours and I believe we could greatly benefit from each other.
  If you are interested feel free to send me an email.
  I look forward to hearing from you! Superb blog by the way!

  my site – stone landscaping

 2. rayban spune:

  Thank you for any other wonderful article. The place else may anyone get that kind of information in such a perfect approach of writing?
  I have a presentation subsequent week, and I’m at the search for such info.

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: buy backlinks | Thanks to webdesign berlin, House Plans and voucher codes