Traseu CT-02 Sâmbăta – Brașov – Sâmbăta

Traseu de  9 zile  ,,Sâmbăta- Braşov – Sâmbăta,,
Distanța totală: 313 km
Cod traseu : RT-02
Nivelul de dificultate- 2
Tema: sate tradiționale şi biserici săsești fortificate
Sezonul în care se poate desfășura traseul: între mijlocul lunii mai şi mijlocul lunii septembrie

       Cyclotour vă oferă posibilitatea să faceți o plimbare pe un traseu cu drumuri de ţară liniştite, unde veți vedea frumoase biserici săsești fortificate şi sate tradițional idilice, pitoresti, unde timpul pare să fi stat în loc. Pe acest traseu veţi trece pe la faimosul Castel Dracula de la Bran şi veți vizita oraşul Braşov, cu faimoasa sa Biserica Neagră.

Ziua 1 Sosire la punct de plecare

       La punctul de plecare al traseului ( pensiunea Nicodor- Complexul Sâmbăta) vă va întâmpina la orele 18.00 reprezentantul Cylotour Făgăraș. Aici veți primi toate documentele de calătorie necesare pe traseu ( voucer cazare și masă, harți, broșuri descriere traseu zilnic etc.).
Peste noapte veți locui întrun mic hotel/pensiune, confortabil, cu o terasă în aer liber la poalele munţilor.

 Ziua 2 distanța de parcurs- 33 km

      Pe  un drum care merge prin pădurea de la poalele munţilor Făgăraș, pe lângă frumoasa mănăstire de la Sâmbăta de Sus, veți ajunge la Victoria. Pe traseu veți avea privilegiul să priviți dintr-un unghi unic cel mai înalt vârf al Munților Carpaţi de pe teritoriul României- Vârful Moldoveanu 2544 m!. La Victoria există un ștrand cu dimensiuni olimpice unde vă puteți relaxa. Masa o puteți servi la restaurantul Paradis, unde se mănâncă foarte bine.

Ziua 3  distanța de parcurs- 36 km

      O zi în care veți întâlni peisaje uimitoare pe drumuri de ţară liniştite, la poalele celui mai înalt munte din România. Satele pe care le veți parcurge vă vor arăta imaginea clară a spaţiului rural românesc.
       Pensiunea unde veți dormi, renumită pentru bucătăria excelentă, este situată în inima pădurii iar terasa vă prezintă munții Făgăraș în toată splendoarea lor. În acestă pădure trăiesc încă în habitatul lor natural, lupi şi râşi.

Ziua 4 distanța de parcurs- 59 km

       Lăsați în spate munții înalți ai României și traseul vă poartă printr-o zonă ondultă de dealuri de o frumusețe aparte.  Astăzi veți lua contact cu celebra fortăreață- Cetatea Râșnov, primul contact cu istoria bogată a acestei zone.
       Peste noapte veți locui într-o mica pensiune recent renovată, cu o sală de fitness şi restaurant cu terasa la strada: este plăcut să observi de pe terasă plimbarea de seară a locuitorilor din Râșnov.

Ziua 5 distanța de parcurs- 27 km

 

      Cu autobuzul (sau taxi), dimineaţa se poate vizita faimosul Castel Bran, care, potrivit legendei a fost casa Contelui Dracula. Apoi, traseul vă duce printr-un peisaj frumos pe drumul spre Poiana Brasov lasând în urmă cel mai mare Centru pentru Sporturile de Iarnă din România. La locul de cazare, de pe terasa acoperită,  aveți o priveliște uimitoare asupra oraşului Braşov. De la pensiune se poate coborî foarte ușor în centrul istoric al acestui frumos oraș. Mâncarea care se servește la această pensiune  este preparată cu ingrediente care sunt cultivate ecologic în grădini private.

Ziua 6 zi de odihnă şi vizitare a Brașovului

        Orașul Brașov a fost construit între anii 1211 şi 1225 de saşi pe traseul comerţului vechi şi a jucat astfel un rol important în această zonă din sudul Europei. Turul recomandat de noi, de mers pe jos, vă va duce la locurile cele mai frumoase şi interesante ale orasului înconjurat de ziduri.
        Biserica Neagră din Braşov, aflată pe lista de monumente culturale, este una dintre bisericile cele mai mari pe care  le-au construit sașii din Transilvania.
        De pe Tâmpa aveţi o frumoasă priveliște a orașului. Puteţi ajunge acolo pe jos sau folosind telecabina.

Ziua 7 distanța de parcurs- 36 km

        Astăzi traseul vă conduce pe un teren plat şi veţi ajunge la una dintre bisericile cele mai bine conservate din România, acum devenită muzeu. Vizitaţi acest minunat muzeu şi vă veţi face o idee vis-a-vis de ce a însemnat viaţa saşilor în secolele 17 şi 18 în mediul rural, cu toate pericolele pe care le-au înfruntat aceștia.Peste noapte veți locui într-o pensiune interesantă cu o terasă acoperită, iar bucătăria delicioasă .

Ziua 8 distanța de parcurs- 66 km


       Prima parte a zilei vă va purta prin mai multe sate săseşti în zonele joase din jurul Braşovului. Aproape în fiecare localitate veți întâlni biserici săsești fortificate. Această zi vă ajută să obţineți o poveste inspiratoare despre viaţa de zi cu zi din vremurile trecute ale saşilor transilvăneni.
      Ultimii 22 de km îi veți parcurge printr-o vale frumoasă înconjurată de păduri.
Veţi petrece noaptea într-o casă de oaspeţi mică, cu grădină mare unde gazda dumneavoastră este renumită pentru bucătăria sa.

Ziua 9 distanța de parcurs- 56 km


Sfârşitul zilei, înapoi la punctul de plecare, va veni plin de impresii din această zonă minunată a ţarii, ceea ce înseamnă, din păcate, finalul traseului!

Dacă doriţi să rămâneţi o noapte în plus, pentru a vă bucura de frumuseţile Transilvaniei, vă rugăm să menţionaţi acest lucru în momentul construirii acestui tur pentru dumneavoastră.

 

La cerere, turul poate fi micșorat, sau se pot adăuga zile între cele prezentate.

IMG_0087

You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasa un comentariu

cams sex
Powered by WordPress | Designed by: buy backlinks | Thanks to webdesign berlin, House Plans and voucher codes