Traseu CT-01 Sâmbăta – Brașov – Sighișoara – Sâmbăta

                                                  

Sâmbăta – Braşov – Sighişoara – Sâmbăta

 

Traseu de  14 zile  ,,Sâmbăta- Braşov -Sighișoara-  Sâmbăta,,
Distanța totală: 483 km
Cod călătorie: CT-01
Nivelul de dificultate- 2
Tema: sate tradiționale şi biserici săsești fortificate
Sezonul în care se poate desfășura traseul: între mijlocul lunii mai şi mijlocul lunii septembrie

       Cyclotour vă oferă posibilitatea să faceți o plimbare pe un traseu cu drumuri de ţară liniştite, unde veți vedea frumoase biserici săsești fortificate şi sate tradițional idilice, pitoresti, unde timpul pare să fi stat în loc. Pe acest traseu veţi trece pe la faimosul Castel Dracula de la Bran şi veți vizita oraşul Braşov, cu faimoasa sa Biserica Neagră. Deasemenea, la Sighișoara, veți vedea cu proprii ochi locul unde, se pare, s-a născut Contele Dracula, în cetatea, care datează din sec. XIII și care se află sub protecţia UNESCO şi este de o foarte mare importanţă istorică.

De-a lungul satelor pitoreşti, unde ai impresia că timpul a stat în loc pentru 100 de ani, găsești râul Olt între Braşov şi Sibiu unde este marginea naturală a Transilvaniei de Sud.

 

Ziua 1 Sosire la punct de plecare

 Managerul nostru local vă întâmpină la hotel la ora 18.00, acolo vă va oferi voucherele pentru nopţile de cazare. Dacă ajungeţi mai devreme, puteţi vizita frumoasa Mănăstire Sâmbăta (cu expoziţie de icoane). În oraşul Victoria este un ştrand de dimensiuni olimpice, care este foarte aproape de hotelul unde veţi fi cazaţi. Locurile de cazare sunt foarte confortabile cu terase, la poalele munţilor.

 

Ziua 2 distanța de parcurs- 36 km

 O zi de o frumuseţe naturală, copleşitoare, la poalele celor mai înalţi munţi din România. Pe drum poţi vizita o mănăstire ortodoxă aflată în construcţie. Vei rămâne cu o impresie bună despre peisajele României.

Hotelul, pentru această noapte, este renumit pentru mâncarea foarte bună, tradiţională, dar şi pentru spaţiile de primire cu motive folclorice. În această zonă trăiesc urşi, lupi, vulpi, iepuri, mistreţi.

 

Ziua 3 distanța de parcurs- 59 km

 Lasați în urmă munţii înalţi şi vă îndreptaţi spre un teren deluros, cu un peisaj extraordinar. Astăzi puteţi vizita Cetatea Râşnov. Pentru prima dată aici vă întâlniți cu istoria acestei regiuni.

 Peste noapte rămâneţi la o pensiune/hotel, dotată cu sală de fitness şi restaurant cu terasă, cu vedere stradală, un loc plăcut, de unde veţi vedea cum socializează locuitorii acestui oraş.

 

Ziua 4 distanța de parcurs- 27 km

Cu autobuzul, sau cu taxiul puteţi vizita, de dimineaţă, faimosul Castel Bran, domiciliul Contelui Dracula. În curtea Castelului există un muzeu. Apoi vă îndreptaţi către Poiana Braşov, centrul sporturilor de iarnă din România. De acolo coborâți în oraşul Braşov, unde vă puteţi bucura de o privelişte a oraşului istoric. Peste noapte rămâneţi la un hotel de pe a cărei terasă puteţi privi peste Braşov. Mâncarea este pregătită cu produse din gospodărie.

 

Ziua 5 distanța de parcurs- 0 km

Zi de odihnă şi de plimbare. Oraşul Braşov a fost găsit de saxoni între 1211 şi 1225. Traseul ne îndrumă către cele mai interesante părţi ale centrului oraşului. Biserica Neagră este cunoscută ca fiind un monument cultural şi una dintre cele mai importante biserici pe care saxonii le-au construit în Transilvania. De la poalele Tâmpei aveți o panoramă a oraşului. Puteţi urca acolo pe jos, sau cu telecabina.

 

Ziua 6 distanța de parcurs- 39 km

Astăzi vizitaţi una din cele mai bine întreţinute biserici fortificate din România, un muzeu, de unde puteţi afla lucruri interesante despre traiul saxonilor în această regiune, cu toate pericolele din acea perioadă. Peste noapte rămâneţi într-o pensiune mică, cu o grădină mare, acoperită de terasă. Gazdele au grijă să vă delecteze cu mâncare specifică, bucate din belşug, cină inclusă.

 

Ziua 7 distanța de parcurs- 57 km

Prima parte a excursiei de astăzi conţine o vizită în câteva oraşe saxone din împrejurimile Braşovului. Din nou puteţi vizita câteva biserici fortificate. Ultimii 22 de km îi parcurgeţi pe un drum forestier, pe mijlocul unei văi înconjurate de pădure. Vă petreceţi noaptea la o pensiune cu o grădină mare şi o gazdă ce este renumită pentru mâncarea ei gustoasă, cina inclusă.

 

Ziua 8 distanța de parcurs- 51 km

Astăzi traseul vă duce în direcţia spre punctul de plecare cu o vedere fantastică spre Munții Făgăraș. Masa de prânz o puteți servi în Făgăraş şi puteți vizita Cetatea ( are în interior un muzeu). Noaptea o petreceți în Șoarș într-o pensiune care a fost fondată de Operation Villages Romain (eco-turism). În acest sat săsesc nu există restaurant, dar gazda este renumită pentru gătit. Cina este inclusă.

 

Ziua 9 distanța de parcurs- 55 km

În această zi se doreşte a se crea o atmosferă de întoarcere în timp, pe meleagurile paşnice cu turme de oi, berze şi miros de flori, veți simţi cum vă învăluie o pace copleşitoare. Pe drum puteţi vizita rămăşiţele Cetăţii din Rupea şi Biserica Fortificată din Homorod. Ve-ți ajunge și în localitatea Viscri, acolo unde prințul Charles are o propietate. Aici este și locul unde vă veţi petrece noaptea, este de o frumuseţe uimitoare. Veți fi învăluit de impresia că v-ați întors în timp cu 100 de ani. Veți sta într-o casă tradiţională, cu caracteristici saxone, aproape ca un muzeu. Este apreciată în mod deosebit de clienţii CYCLOTOUR. Cina inclusă

 

Ziua 10 distanța de parcurs- 31 km

Nu aveţi de pedalat prea mult în această zi. Este suficient timp pentru a vă plimba prin împrejurimi. Pentru a evita traficul încărcat vă puteţi deplasa pe bicicletă către Pensiunea eco, unde ați stat înainte.

În sat trebuie să fiți martorul sosirii acasă de la păşune a turmelor de bivoli, vaci, capre, cai şi măgari, însoţite de ciobani. Cina inclusă.

 

Ziua 11 distanța de parcurs- 47 km

După un mic dejun în stil saxon, vă urcaţi pe bicicletă, pentru că urmează un drum forestier pe mijlocul unei zone pustii. Treceți pe lângă un aşezământ Roman. Pe drum poţi vizita câteva biserici fortificate. Ultima parte a zilei o veți putea petrece pe un drum care duce către oraşul Sighişoara. Noaptea o veți petrece într-un  hotel excelent.

 

Ziua 12 distanța de parcurs- 0 km

Zi de odihnă şi plimbare prin oraş. Simbolul oraşului Sighişoara este cetatea, care datează din sec. XIII, aflată sub protecţia UNESCO şi de o foarte mare importanţă istorică. Şi care, fără îndoială, este cea mai frumoasă şi pitorească dintre cele 7 fortăreţe germane. Zidul, care are 9 turnuri, este încă neatins. În trecut, fiecare turn găzduia câte un artizan, cum ar fi: aurarul, tâmplarul, croitorul.

 

Ziua 13 distanța de parcurs- 33 km

Imediat după ce aţi părăsit oraşul, vă întoarceţi la frumuseţile rurale ale României. Veţi vizita enorma biserică fortificată din Biertan (cea mai mare din România). Noaptea o veți petrece într-un hotel recent renovat. Acolo beneficiaţi de cameră cu duş propriu şi toaletă.

 

Ziua 14 distanța de parcurs- 48 km

După ce veţi vizita numeroasele sate saxone, cu bisericile fortificate, vă veţi îndrepta în josul văii Râului Olt. După un traseu de 48 de km, vă veţi întâlni la ora 16.00, la o locaţie stabilită înainte cu managerul Cyclotour. Deoarece drumul până la hotel ar fi mult prea lung, ultima parte a traseului se poate face cu mașina. În final vă întoarceţi la punctul de start, care înseamnă, din păcate, sfârşitul traseului.

 

Dacă doriţi să rămâneţi o noapte în plus, pentru a vă bucura de frumuseţile Transilvaniei, vă rugăm să menţionaţi acest lucru în momentul construirii acestui tur pentru dumneavoastră.

 

La cerere, turul poate fi micșorat, sau se pot adăuga zile între cele prezentate.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasa un comentariu

cams sex
Powered by WordPress | Designed by: buy backlinks | Thanks to webdesign berlin, House Plans and voucher codes