Arhiva pentru Categoria ‘Cazare Țara Făgărașului’

Festivalul Păstrăvului Făgărășean

În Ţara Făgăraşului istoria păstrăvului este cel mai bine aşezată în timp şi spaţiu. Sunt câteva sate în care „s-a cultivat” o adevărată grijă pentru creșterea acestuia . Țara Făgărașului este raiul păstrăvului, de aceea, se găsesc mai multe păstrăvării, care sunt deținute de proprietari privați sau de firme din zonă. Crescătorii de pește de […]

Povestea lui nea Trășuc, cojocarul din Drăguș

Auzisem despre ei foarte multe dar i-am cunoscut personal la sute de kilometri distanță de Făgăraș, în Jakobs Plaz din Nurnberg, Germania, la o zi românească de acolo. Atunci mi-am spus că s-a scris prea puțin despre ei. Am făcut un reportaj la Tvf, dar a fost prea puțin ! Am mers la ei și […]

Cabana de vânătoare – Sâmbăta de Sus

Sâmbăta de Sus este o destinaţie preferată de cei cărora le place natura. La poalele munţilor Făgăraş, lângă mănăstirea Constantin Brâncoveanu, oamenii locului te imbie să evadezi undeva la munte…

Herghelia de la Sâmbăta de Jos

      Herghelia de la Sâmbăta de Jos a fost fondată în 1874, iar caii din rasa Lipițan provin de la Herghelia Lipițan din Slovenia unde procesul de selecție pentru această rasă a  început din 1580.

Mănăstirea Dejani – poiana monahilor

Mănăstirea Dejani se află în localitatea Dejani a comunei Recea, județul Brașov. Localitatea Dejani a fost întemeiată în urma colonizării acestei zone. Primii locuitori ai Dejanului au fost familiile Mailat și Caplea, considerate drept ctitori ai localității.

Mănăstirea Berivoi- raiul de la poalele munților

Mănăstirea Berivoi, închinată Sfântului Apostol Andrei (prăznuit în 30 noiembrie), a fost zidită după prăbușirea comunismului chiar pe locul vechii mănăstiri ce fusese distrusă la 1761 de generalul Bucow.

Mănăstirea Constantin Brâncoveanu- Sâmbăta de Sus

Aflată pe valea râului Sâmbata, la poalele Munților Făgăraș, mănăstirea Brâncoveanu este un așezământ monahal de călugări și este renumită ca loc de reculegere, mângâiere și întărire sufletească pentru credincioșii și vizitatorii ce se roagă ori poposesc în acest locaș sfânt.

Pensiunea Naturhaus- Sebeș

Pensiunea Natur Haus se află la poalele munților Făgăraș, la 20 Km de orașul Făgăraș și 25 Km de Mănăstirea Sâmbăta, într-un loc liniștit și curat, pe marginea râului Sebeș.

Casa Ardeleană Sâmbăta de Sus

  Dacă ceea ce vă doriți este liniștea și confortul unei vacanțe binemeritate, cu siguranță sunteți pe cale de a face alegerea perfectă.

Pensiunea Miruna- Sâmbăta de Sus

Este situată în imediata apropiere a mănăstirii Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus într-o zona liniștită, ferită de trafic și aglomerație.

Powered by WordPress | Designed by: buy backlinks | Thanks to webdesign berlin, House Plans and voucher codes