Moara acționată cu apă din Ohaba.

Lângă Șinca Veche, la Ohaba, locuitorii din zonă duc cerealele la cea mai veche moară din Țara Făgărașului. Moara, acționată cu apă, are o vechime de peste 135 de ani și funcționează perfect. Pietrele morii au fost aduse de la Lyon, din  Franța în 1873 și nu au fost niciodată înlocuite. Se întrețin cu niște ciocane speciale atunci când rizurile care macina bobul se tocesc și nu funcționează cum trebuie. Făina este pură, iar oamenii vin aici pentru necesitățile de zi cu zi. Datorită mecanismului de măcinare (fiecare bob este măcinat de pietre cu o viteză mică) făina produsă aici are un gust inconfundabil.

moara_apa_4_pri

Moara acționată cu apă din Ohaba, produce gustul inconfundabil al pâinii tradiționale românești. Vizitarea morii vă va duce înapoi în timp cu peste un secol și completează experiența rustică a vieții satului transilvan.

În curtea morii se află o pensiune care este curată, mobilată decent,  cu paturi foarte mari și comode. Cablu TV, băi moderne, bucătărie. Totul este rustic, de la leagănul din curte și până la moara de lângă. Curtea este plină de flori și administratorul pensiunii și al morii, are grija de ele ca de ochii din cap. Prețurile sunt modeste, merită din plin plăcerea pe care ți-o oferă aerul curat și susurul apei care se prelinge pe roata morii.

pensiune moara cu noroc

Foarte interesantă este o odaie decorată în totalitate rustic, de la paturi până la lămpașele pentru iluminare.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasa un comentariu

cams sex
Powered by WordPress | Designed by: buy backlinks | Thanks to webdesign berlin, House Plans and voucher codes