Mănăstirea Dejani – poiana monahilor

Mănăstirea Dejani se află în localitatea Dejani a comunei Recea, județul Brașov. Localitatea Dejani a fost întemeiată în urma colonizării acestei zone. Primii locuitori ai Dejanului au fost familiile Mailat și Caplea, considerate drept ctitori ai localității.

Satul Dejani se află la o distanța de 16 kilometri mai spre sud de orașul Făgăraș și la doar 3 kilometri de poalele pădurii ce îmbracă Culmile muntoase ale Masivului Făgăraș. Prin partea dreaptă a localității se scurge ușor la vale Râul Dejani.

 index

Mănăstirea este situată pe traseul ce leagă orașele Brașov și Făgăraș de  Recea o ramificație pornind spre stânga spre Dejani care se află la o distanță de 80 de kilometri vest de Brașov. Din Făgăraș se circulă cu mijloace de transport publice până în satul Dejani.

 

Manastirea Dejani

 

Din satul Dejani se merge spre mănăstire pe șosea asfaltată, trecând pe langă o unitate militară, apoi după un kilometru, pe lângă Păstrăvăria Dejani, se continuă drumul până la bifurcație. De aici se merge la dreapta pe un drum betonat, încă 300 de metri, după care urmează un drum pietruit de circa 2 kilometri până la mănăstire. Distanța dintre Dejani și mănăstire este în total de 6 kilometri.

 

Staret: ierom. Varlaam Nichifor;

 

Cazare: 12 locuri

 

Adresa: sat Dejani, com. Recea, 507182, jud. Brașov

You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasa un comentariu

cams sex
Powered by WordPress | Designed by: buy backlinks | Thanks to webdesign berlin, House Plans and voucher codes