Despre Cicloturism în centrul României


   La drum cu bicicleta pe drumuri de țară, înconjurat de sate mici și pitorești din centrul României. Ce poți să îți dorești mai mult ! Pe tot traseul o liniște fără precedent te copleșește. Uneori, un car cu fân trece pe lângă tine, tras de cai sau bivoli. Sus de tot în vârful căpiței de fân, din car, se află un bărbat, capul familiei, soția și feciorul cel mai mare din casă. Mai departe, pe deal, un cioban, acoperit de la vârful degetelor de la picioare până la gât de șubă, se sprijină aplecat peste bâta lui. El poate doarme sau poate meditează. El stă liniștit! În jurul lui, câinii au grijă să țină turma împreună.

  Viata întâlnită pe traseu are o atmosferă nostalgică, pe care nu o întâlnești în orașe. Aici vezi cum țăranii încă își spală rufele la râul de la poartă, cum „ciurda” este condusă în fiecare seară pe ulițele satului, vezi cum sătenii lucrează câmpul sau în curtea lor, vezi berzele care și-au făcut cuiburile aproape pe fiecare stâlp, vezi grămezi mici de cereale care sunt lăsate la uscat pe stradă. Aici parcă timpul pare într-adevăr să fi stat în loc.

 În ce alt mod decât pe bicicletă se poți digera aceste impresii copleșitoare într-un mod liniștitor.

   Nicăieri în România, pădurile nu sunt atât de extinse și pure, fauna și flora atât de diversă și bogată … și totuși atât de necunoscută.

Picture 016

   Dacă luați din când în când o pauză de la pedalare, pe drum, puteți vizita o biserică fortificată impresionantă sau o mănăstire veche.
  Transilvania, mai exact centrul
României, oferă acea liniște naturală de care avem atâta nevoie, pentru că „mâna omului” nu a trecut peste tot pe aici. Explorați această bogăție a naturii și culturii. Gustați tradițiile bogate din zonă și experiența ademenitoare a peisajului.

Cu bicicleta prin centrul Transilvaniei- traseu prin satele săsești cu biserici fortificate („Kirchenburgen”)

Transilvania este situată în inima României și datorită pădurilor frumos împădurite ale Munților  Carpați este regiunea excepțională,  este frumusețea naturală în care istoria tulbure a acestor locuri a lăsat în urmă numeroase semne distinctive. Unde putea să găsescă mai bine scriitorul Bram Stoker, un decor mai plin de mister pentru romanul său cunoscut de o lume întreagă despre Contele Dracula, cel însetat de sânge? Desigur, acest vampir nu a existat cu adevărat, dar Vlad Țepeș, personajul istoric de care romanul contelui Dracula a fost inspirat, a existat!

Urcă-te pe bicicletă și urmează traseul Contelui Dracula, de la castelul său enigmatic aproape de Bran și până la casa unde se presupune că s- a născut, Sighișoara. Traseul cu bicicleta, se face de-a lungul satelor săsești cu biserici fortificate („Kirchenburgen”), iar între ele, pe drumuri puțin umblate, prin pădurile înverzite.

 


You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasa un comentariu

cams sex
Powered by WordPress | Designed by: buy backlinks | Thanks to webdesign berlin, House Plans and voucher codes