Arhiva pentru Categoria ‘Agrement’

Muzeul Țării Făgărașului ”Valer Literat”

     Muzeul Ţării Făgăraşului ,,Valer Literat” se află în Cetatea Făgăraşului, cel mai impunător monument al zonei. Construcţia cetăţii Făgăraş a început la sfârşitul secolului al XIV-lea şi s-a continuat, prin adăugiri successive, până la jumătatea secolului al XVII-lea.

Mănăstirea Berivoi- raiul de la poalele munților

Mănăstirea Berivoi, închinată Sfântului Apostol Andrei (prăznuit în 30 noiembrie), a fost zidită după prăbușirea comunismului chiar pe locul vechii mănăstiri ce fusese distrusă la 1761 de generalul Bucow.

Moara acționată cu apă din Ohaba.

Lângă Șinca Veche, la Ohaba, locuitorii din zonă duc cerealele la cea mai veche moară din Țara Făgărașului.

Club Nova Elite

CLUB NOVA ELITE Făgăraș, șoseaua Combinatului, nr.1, 3 săli de ceremonii și evenimente – mese festive, nunți, petreceri private, seri festive etc., capacitate maxima 1000 persoane .

Templul Ursitelor de la Șinca Veche

Un vechi lăcaș de cult se află la Șinca Veche, la 45 de km de Brașov și la 25 km de Fagaras, 30 km nord de Zărnești, între Cocoașa Perșanilor la nord, podul peste pârâul Bungetu la vest, iar limita estică este dată de dealul Perșanilor. Controversele despre originea templului sunt numeroase. Este acolo o […]

Cele șapte movile de la Șona- Guruieții

Un sat din Ţara Făgăraşului este vestit datorită unor ridicături ciudate de pământ, înalte de 20-30 de metri, botezate de localnici ,Guruieţi. Eu am aflat de ele de la nea Achim Boieru. Cocoaşele de cămilă de la Şona, că aşa se numeşte satul de lângă Făgăraş, au stârnit multe dispute asupra originii lor, dar şi […]

Viscri este vizitat anual de peste 14.000 de turisti

Localitatea Viscri, aproape de Cetatea Rupea și Cetatea Făgăraș, unde prințul Charles deține o casă veche, așteaptă și în acest an mii de turiști români și străini.

cams sex
Powered by WordPress | Designed by: buy backlinks | Thanks to webdesign berlin, House Plans and voucher codes